Полуничний квас.

Квас із полуниці виходить дуже красивим, ароматним і головне дуже смачним.

 

Вирішила спробувати рецепт

 на 250 гр. полуниці

700 мл. води

3 ст. л цукру

 пів чайної ложки лимонної кислоти

5-6 родзинок

 

Пляшка щільно закривається. Можна з-під шампанського, або винна, або просто пластикова з-під газованих напоїв.

 У мене після вина залишилася пляшка схожа на глечик, кришка накручується.

 

Полуницю з водою доводимо до кипіння та знімаємо з вогню. Даємо трохи охолонути, додаємо цукор та лимонну кислоту. Перемішуємо. Переливаємо майбутній квас у пляшку, відфільтрувавши через ситечко, ще потрібно додатково застелити ситечко марлечкою. Чекаємо охолодження і додаємо п'ять - шість родзинок. Родзинки мити не потрібно.

 

Щільно закриваємо та залишаємо при кімнатній температурі в темному місці.

 

настоюємо пляшку два-три дні, можна і п'ять. Нічого страшного не буде. Родзинки мають спливти нагору. У мене стояв 5 днів, родзинки не спливли, але потім ми ставимо на два-три дні в холодильник. Пляшку не можна відкривати. У мене родзинки спливли на 4 день у холодильнику. І з'явився газ при відкорковуванні пляшки.

 





Комментариев нет:

Отправить комментарий

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com