Домашні шпроти.

 Архів від 28 грудня 2017 г.

Сьогодні вирішила спробувати зробити домашні шпроти. 
 Робила з мойви, можна брати кільку, салаку, уклейку. 
Рецепт розрахований на 1 кг риби.
 1 кг дрібної риби (мойва, кілька, салака) лушпиння цибулі 
 1 сл. солі 
 1 ч. л. цукру
3/4 склянки соняшникової олії 
 міцна заварка чорного чаю (без добавок) 
 6 шт лаврового листа 
 6-7 горошин запашного перцю
 Посуд із кришкою, що щільно закривається. 
 У мене було менше кг мойви, вийшла трохи солоненька. Хоча я клала солі менше. Або просто мойва така риба сама по собі) Ми її пам'ятаю сушили, теж солона вийшла! 
 Значить так відрізаємо плавці та хвостики, головки відрізаємо зі спинки. Потрібно трохи не дорізати до кінця, щоб витягнути і нутрощі (без ікри)
Ось риба вже підготовлена


Далі тут заварка, соняшникова олія, лушпиння цибулі (приблизно дві жмені), лавровий лист і запашний горошок


Викладаємо лавровий лист і перець, зверху стелимо постільку з лушпиння


Викладаємо рибку, щільно закриваємо кришку. Після того, як закипить зменшуємо вогонь до мінімуму і під щільно закритою кришкою, готуємо 1,5 години.


Ось результат за півтори години. Скажу чесно, дуже схоже на шпроти









Комментарии