Лимонад

 

Лимонад

На дворі жара, літо. То ж домашній лимонад саме те

Сама роблю по двох рецептах.

Перший

2 апельсини

1 лимон

4 літри води

300 грамів цукру

Фрукти кладемо в морозилку на пару годин.

Воду кип’ятимо з додаванням цукру. Можна ще додати м’яти, або що ви там полюбляєте. Даємо охолонути.  Фрукти без кісточок перебиваємо блендером.  Додаємо в охолоджену воду (4 літри)

Нехай постоїть 4 години, а потім можна перецідити через друшляк і по банкам, чи баклагам. Смакує охолодженим.



Другий

2 лимони

2,5 літри води

125 гр цукру (можна більше)

М’ята

Ріжемо лимони навпіл, вичавлюємо сік. Половинки без соку, кладемо у каструлю з водою, додаємо цукор, м’яту та ставимо на вогонь. Коли закипить, даємо охолонути, додаємо  вижатий сік, та розливаємо в посуду.



Комментарии