Архів 06,01,2018 рік
1 кг свинини,
1 л води
5 ст. ложок солі,
1 ст. ложка цукру,
Маю 500 грам. Значить ділимо все навпіл
Готуємо розсол
2 шт. лаврового листа, 5 горошинок запашного перцю, 1 шт. гвоздики,
У воду насипати сіль із розрахунку 5 ст. ложок на 1 л води
та розмішати до повного розчинення солі.
Поміщене в розсол м'ясо має вільно плавати у рідині.
У воду додаємо цукор, лавровий лист, запашний перець горошком, гвоздику, доводимо до кипіння і проварюємо 3-5 хвилин.
Дати розсолу настоятися та охолонути до кімнатної температури.
Дістаємо з нього спеції та викидаємо
М'ясо заливаємо в каструлі охолодженим розсолом, накриваємо кришкою і в холодильник на 1-3 дні в залежності від того, наскільки солоним у результаті хочете його отримати. Чим довше простоїть м'ясо в маринаді, тим солоніше воно вийде.
1-2 рази десь вдень м'ясо в розсолі слід перевернути.
Після цього дістаємо м'ясо і обтираємо його паперовим рушником. Потім кладемо на обробну дошку під гніт приблизно на 1годину, щоб з м'яса вийшов залишок розсолу.
Приготувати суміш спецій для в'яленого м'яса. Червоний мелений перець є добрим консервантом, тому його має бути багато. Ось ми дістали м'ясо з розсолу, просушили та натерли спеціями.
Загортаємо в папір, у мене пергамент та в холодильник на 1 тиждень
Через тиждень дістаємо, обтираємо знову спеціями, загортаємо в марлю або тканину, і підвішуємо в приміщенні, що добре провітрюється, на два тижні (у мене висіло на балконі)
Комментарии
Отправить комментарий