В'ялене м'ясо)

Архів 06,01,2018 рік



 1 кг свинини,

 1 л води 

5 ст. ложок солі, 

1 ст. ложка цукру, 

Маю 500 грам. Значить ділимо все навпіл 



 Готуємо розсол

 2 шт. лаврового листа, 5 горошинок запашного перцю, 1 шт. гвоздики,

У воду насипати сіль із розрахунку 5 ст. ложок на 1 л води 

та розмішати до повного розчинення солі.

Поміщене в розсол м'ясо має вільно плавати у рідині. 

 У воду додаємо цукор, лавровий лист, запашний перець горошком, гвоздику, доводимо до кипіння і проварюємо 3-5 хвилин.

 Дати розсолу настоятися та охолонути до кімнатної температури. 

Дістаємо з нього спеції та викидаємо

 М'ясо заливаємо в каструлі охолодженим розсолом, накриваємо кришкою і в холодильник на 1-3 дні в залежності від того, наскільки солоним у результаті хочете його отримати. Чим довше простоїть м'ясо в маринаді, тим солоніше воно вийде. 

 1-2 рази десь вдень м'ясо в розсолі слід перевернути. 

 Після цього дістаємо м'ясо і обтираємо його паперовим рушником. Потім кладемо на обробну дошку під гніт приблизно на 1годину, щоб з м'яса вийшов залишок розсолу.

 Приготувати суміш спецій для в'яленого м'яса. Червоний мелений перець є добрим консервантом, тому його має бути багато. Ось ми дістали м'ясо з розсолу, просушили та натерли спеціями.



Загортаємо в папір, у мене пергамент та в холодильник на 1 тиждень

 Через тиждень дістаємо, обтираємо знову спеціями, загортаємо в марлю або тканину, і підвішуємо в приміщенні, що добре провітрюється, на два тижні (у мене висіло на балконі)


І ось через два тижні)))


Процус довгий, три тижні десь. Але воно того варте


Комментарии